Det tycks som att varje populär spelfranchise får en CCG-spin off förr eller senare, och den trenden ser inte ut att avta. Genren väldigt formbar och öppen för nya tolkningar, så det finns många nya ingångar och varianter som kan introduceras för att hålla fansen engagerade. Ett av de senaste CCG-spelen att komma ut på marknaden är Gwent: The Witcher Card Game som kombinerar element från traditionella kortsamlarspel med nya aspekter som gör det möjligt för spelarna att bygga sina egna samlingar och välja mellan en rad kraftfulla karaktärer att spela med.
Fem fraktioner att välja mellan och lika många spelalternativ
CD PROJEKT:s Gwent: The Witcher Card Game är ett innovativt sätt att utöka det redan älskade Witcher-universumet. Vid första anblicken ser det ut som vilket annat CCG-spel som helst, men det finns en hel del komplexitet gömd under ytan. Varje match erbjuder något nytt och spännande för spelarna medan de utforskar världen djupare. Spelet spelas med en kortlek där varje kort representerar en enhet som spelarna kan placera ut på slagfältet. Det finns fem fraktioner som spelarna kan välja mellan och var och en har sin egen distinkta spelstil.
Mekaniken är tillräckligt komplicerad för att möjliggöra spel på proffsnivå. Med fem olika fraktioner såsom Scoia’tael, Skellige och Nilfgaardian till ditt förfogande med sina egna distinkta kort med speciella förmågor blir varje spel spännande. Varje match sträcker sig vanligtvis över flera omgångar, och det är inte nödvändigt att vinna alla för att vinna spelet. Faktum är att ibland är det klokt att förlora en runda för att få övertaget och vinna på det stora hela.
Tre olika vägar att gå
Det finns tre banor för varje typ av kort, nämligen närstrid (melee), på avstånd (ranged) och belägring (siege). Det faktiska målet är att nå slutet av varje omgång med fler poäng än din motståndare, så det behöver inte vara nödvändigt att attackera om det inte är så att du behöver reducera dina motståndares poäng medan du bibehåller dina egna. Du kan också skapa dina egna kortsamlingar om du inte är nöjd med de medföljande, samt skapa nya om du har tillräckligt med resurser.
Tillägsköp i appen finns också i Gwent, men de påverkar inte spelet på ett negativt sätt så du behöver inte oroa dig för pay-to-win-situationer. Slutligen förtjänar designen omnämnande – den är lika vacker som man kan förvänta sig från skaparna av The Witcher. Varje aspekt är ett nöje att titta på, och de ursprungliga röstskådespelarna finns också med vilket gör att spelet känns autentiskt.
Ett väldigt lovande alternativ för kortsamlare
I slutändan är Gwent: The Witcher Card Game är ett unikt och spännande kortspel som har något att erbjuda för både vanliga och inbitna fans av serien. Oavsett om du är en veteran inom CCG eller nybörjare i genren, så är Gwent: The Witcher Card Game definitivt värt att kolla in!